8. okt, 2015

Utrustning

 

 

 

Har börjat inse det blir inte lätt att hitta den optimala utrustningen inför nästa års mega fjäll-löpning ( snabbvandring och allt däremellan).

Efter snart 100 mil i fjällen och skogen i år är det knappt något jag fått svar på, ta exemplet solglasögon, trodde dom var bra tills igår när jag gjorde en fjälltur lite kallare än tidigare.

Och vad händer ska rätta till dom och vips ligger dom i tre delar framför mig på marken,lätt irriterad tar jag av mig ryggsäcken och packar ner dom.

Och så är det, allt framställs som topp utrustning men efter lite tuffare användning så börjar det falla isär.Är väl egentligen bara skorna som känns trygga, men hösten är inte över än och en hel del turer kvar så säker är jag inte.

Har redan insett, maten är ett måste att tillverka själv i möjligaste mån. Inte direkt förvånande när packningen ska vara lätt och dagar i ensamhet är otroligt flexibel, färdvägen utom start och slut är mer eller mindre ett oskrivet kapitel.Då verkar det som om bra utrustning inte är det lättaste att finna, nu är det ju ett tag kvar så allt kommer att vara på plats till dess, men litet förvånande är det.

Om man tar ett annat exempel ryggsäck vem avgör designen på dom, vore på sin plats om dom hade lite kännedom om vad som är de viktigaste funktioner på en ryggsäck som dom påstår ska vara optimal för den typ av vandring jag nu ska genomför, är helt införstådd med att smaken och kraven är individuella som allt annat här i livet men en del praktiska funktioner borde ändå gälla alla typer av ryggsäckar.