30. sep, 2015

Märkligt uttryck

BESÖK I NATUREN

 

 

För mig är det ett märkligt uttryck, hur kan man besöka något som man är del av.

Ska förklara hur jag tänker, alla är vi en del av naturen oavsett om vi förstår det eller inte.

Vi människor har skapat och format delar av naturen så att det ska passa oss bättre i våran bekväma livsstil, men lika väl är det en del av en så kallad modern natur, där små oaser av det vilda, en tillrättalagd park eller strövområde där alla sen kan känna sig lite mer som en del av naturen.

Hur märkligt är inte det fenomenet, man formar en del av det naturliga landskapet för att känna sig trygga och bekväma! För att sen omforma en del för att efterlikna vad det var innan man förvandlade allt till vad man tror är en trygg plats.

Och sen någon gång efter noggrant planerande, då ska det stora ske ett besök i den stor och lite farliga vilda naturen.

Ett besök som har varit ett självklar plats i tusentals år för människor, hur är det möjligt att bortse från en sådan självklarhet. Hur är det möjligt att en trygg plats utanför stadens ljus har blivit en lite farlig och osäker plats att besöka,och den verkligt osäkra platsen staden där man måste lysa upp vart hörn anses som tryggare.

Så återigen man kan inte besöka något som man är en del av, däremot kan man besöka olika skepnader av naturen den manipulerade och tillrättalagda eller originalet. Men någon av dom platserna är man en del av eller som i mitt fall del av båda, men föredrar originalet.